Toc de queda a Barcelona

Catalunya demanarà al TSJC una pròrroga del toc de queda a Catalunya, com a mínim, fins a l’agost, si bé la Generalitat no descarta que aquesta mesura pugui estar vigent la major part de l’estiu. “No sé si parlem d’un mes o de més temps“, ha dit el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, en una entrevista a ‘El Suplement’, de Catalunya Ràdio. Elena ha dit que és “prematur” parlar de la durada que tindrà l’ordre actual de confinament nocturn, però ha confirmat que la setmana que ve demanarà al TSJC ampliar la mesura uns dies més pel coronavirus. L’objectiu del govern català és que el toc de queda s’allargui tres setmanes com a mínim.

El titular d’Interior insisteix que el toc de queda és necessari per doblegar la corba de contagis d’aquesta cinquena onada de la pandèmia, ja que la situació epidemiològica és “molt delicada”. De fet, es mostra confiat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya autoritzarà la pròrroga d’aquesta mesura.

Elena fa un balanç positiu de la primera nit

Després de la primera nit amb toc de queda, en la qual la policia ha tingut una actitud més pedagògica que no pas sancionadora, Elena ha fet un “balanç força positiu” del dispositiu i del compliment del confinament. Admet que en alguns punts de Barcelona hi ha hagut persones concentrades a la via pública passada la una de la matinada i ho atribueix al desconeixement de part de la població que començava el toc de queda, sobretot dels turistes.

En indrets com la Barceloneta hi ha hagut aglomeracions i botellades durant els primers minuts del toc de queda.