El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha reobert el debat sobre les nits a Barcelona en una entrevista a RAC1. S’ha mostrat partidari “d’acotar” els horaris de l’oci nocturn a la ciutat un cop acabi la pandèmia de la covid-19. Batlle planteja que tota activitat a Barcelona ─de restauració, cultural i discoteques─ acabi molt abans de les sis del matí. Critica el “non-stop” i el “desori” actuals que, afirma, xoquen amb el descans del veïnat.

Al tinent d’alcalde li semblaria “raonable” que, per exemple, els locals de ball tanquessin cap a les tres o les quatre del matí o fins i tot abans. “Penso que la gent es pot divertir molt i fer-ho en uns horaris compatibles amb el descans”, ha dit. Batlle assegura que el sector “s’ha de preservar”, però apunta que es pot fer “amb un altre tipus d’horari”. “Per què els locals d’oci nocturn no poden obrir a quarts de vuit de la tarda?“, s’ha preguntat.

No es tracta, en absolut, de limitar l’activitat, sinó d’acotar els horaris. Tota activitat ha de tenir les seves pautes horàries, com les botigues i els comerços”, ha insistit. Sigui com sigui, Albert Batlle ha deixat clar que és una reflexió que “s’ha de fer com a societat” i més enllà de la crisi del coronavirus. Assegura que tothom pot gaudir de Barcelona a la nit “sense arribar a altes hores de la matinada”.

Les discoteques esclaten contra Batlle

En un moment de l’entrevista, Batlle ha qüestionat el concepte d’oci nocturn que es té a la ciutat: “No sé per què els locals no poden obrir, per exemple, a partir de dos o tres quarts de vuit de la tarda i a la una acabar l’activitat… És una reflexió que hauríem de fer com a societat“. Aquestes declaracions han enfurismat el sector, i el Gremi de Discoteques de Barcelona i Província ha demanat a Batlle que rectifiqui o dimiteixi.

Una nit “raonablement tranquil·la”

El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat també ha fet balanç de la primera nit a Barcelona amb el nou toc de queda. Segons Batlle, ha estat una nit “raonablement tranquil·la”, i ha qualificat “d’afinat” el dispositiu conjunt entre Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana. Ha afirmat que a les dues “la ciutat estava pràcticament buida”, però, alhora, ha reconegut que fins a la una hi ha hagut aglomeracions als espais habituals.