Aquest dimarts el districte Nou Barris ha viscut una jornada d’alerta pels desnonaments que hi havia previstos. Segons l’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana n’hi havia sis de programats: tres a Ciutat Meridiana, dos al Turó de la Peira i un al barri del Verdum. Tots han quedat finalment suspesos.

Un dels punts on hi ha hagut concentracions de suport ha estat al carrer d’Agudes 106. Els afectats són una parella amb dos fills menors d’edat (de cinc anys i de nou mesos) que van ocupar l’immoble fa cinc anys. Segons ha explicat a betevé la mare de la família, la Mari Carmen l’immoble era d’un familiar seu, a qui van desnonar i ells es va quedar les claus del pis. Ha tingut aquest i un altre desnonament, que van aturar abans del dia del llançament. Finalment el d’aquest dimarts també s’ha suspès.

Prèviament, a l’avinguda de Rasos de Peguera un centenar de persones s’han concentrat per donar suport a la Rusmila, una mare amb quatre menors a càrrec. Segons ha explicat a betevé, va arribar a Espanya l’any 2014 i no té regularitzada la situació. Diu que va entrar al pis del qual ara ha de sortir, el 2017. Afirma que la van estafar i que ella va llogar el pis a una falsa propietat. Els Mossos d’Esquadra s’han acostat fins al punt de la concentració de suport i també hi ha anat el servei d’intervenció i mediació municipal. El llançament ha quedat ajornat.

Ciutat Meridiana, un dels barris amb més desnonaments

El districte de Nou Barris, i concretament Ciutat Meridiana, és una de les zones de la ciutat que rep més ordres de desnonament. Ja fa molts anys que els veïns estan mobilitzats per intentar ajudar les famílies afectades. El mes de gener, abans de l’esclat de la pandèmia del coronavirus, les associacions van reclamar una reunió urgent amb l’Ajuntament. Recordem que durant l’estat de l’alarma per l’alerta sanitària es va decretar la suspensió dels desnonaments. Ara, però, s’han tornat a reactivar.