El gran local de les antigues Galeries Comercials Numància ha tornat a obrir avui les portes completament  transformat. La cadena de supermercats Aldi l’ha escollit per ubicar-hi el segon establiment que inaugura a Barcelona. Té 1.200 metres quadrats i disposa d’una àrea pròpiament de supermercat i una altra on hi ha una peixateria i una carnisseria al tall. És el primer supermercat Aldi de l’estat on s’ofereix aquest servei i properament també s’obrirà una cafeteria. Es pot accedir al supermercat pel carrer de Numància i pel de Nicaragua.

Durant el primer dia d’obertura molts veïns s’hi han acostat per veure com ha quedat el nou establiment. Isabel de Barberà, veïna de la zona, explica que “particularment m’ha sabut greu que tanquessin el mercat perquè ja tenia les meves botigues, però a això també hi veig un gran avantatge, perquè hi entres i ho compres tot”.

Preocupació del petit comerç

Als carrers de l’entorn, els petits comerços creuen que dinamitzarà la zona, però no les tenen totes. Eva Daunés, de la fruiteria Superverd, que és just al davant, comenta que “els primers dies sí que es notarà perquè és una gran inauguració, però jo crec que hi haurà molt més pas de gent i llavors això ens millorarà a ells i a nosaltres”. Sandra Gil, de les Carnisseries Salas, considera que caldrà deixar passar uns dies per veure’n l’impacte real i es mostra més temorosa.

Les Galeries Comercials Numància: 30 anys al barri

Les Galeries Comercials Numància havien estat obertes al barri de les Corts durant més de 30 anys i tenien un mercat i una zona de botigues on hi havia una plaça central amb un bar. A principis del 2017 van tancar definitivament les portes, després que en els últims anys es degradessin i molts establiments tanquessin per jubilació.