El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha explicat que ja han presentat la petició perquè la Generalitat declari Bé Cultural d’Interès Nacional el Restaurant Pitarra. Bosch ha explicat aquesta campanya davant mateix del local que dijous passat va tancar portes abans de tornar a obrir d’aquí a uns dies convertit en un pub irlandès.

El republicà Alfred Bosch també ha fet una crida a la ciutadania per aconseguir el màxim suport per tirar endavant aquesta iniciativa. Per això, des d’Esquerra han obert el web salvemelpitarra.barcelona, en què demanen adhesions amb la intenció de “fer pressió” per salvar aquest establiment amb 128 anys d’història.

El Pitarra no és a la llista d’establiments emblemàtics 

L’alerta sobre el perill que corre la rebotiga de Pitarra, situada al carrer d’Avinyó, 56, la van donar fa uns dies els historiadors David Domènech i Dani Cortijo

. Abans de ser restaurant, aquest local del barri Gòtic va ser una rellotgeria, la rebotiga de la qual es va convertir en punt de trobada de personalitats polítiques i culturals del segle XIX, convidades pel dramaturg Serafí Pitarra (sobrenom de Frederic Soler). Segons aquests historiadors, la intenció dels propietaris de convertir l’espai en un bar malmetrà els elements històrics que encara es conserven. El problema, però, és que l’establiment no forma part de la llista d’establiments emblemàtics a protegir per l’Ajuntament . De moment, l’Ateneu Barcelonès ha anunciat que es farà càrrec de l’arxiu històric del Restaurant Pitarra per garantir-ne la conservació.