Tot i que la Generalitat recomana als ciutadans que es quedin a casa, aquest dissabte a la majoria de supermercats hi ha hagut una afluència alta de compradors, en espera que es concretin les mesures del decret d’estat d’alarma per la crisi del coronavirus i malgrat la insistència del govern que l’abastiment està garantit. En alguns casos, fins i tot s’hi han format cues a l’exterior, sobretot perquè s’ha limitat l’entrada a un màxim de tres clients per intentar evitar les aglomeracions, seguint les recomanacions de Salut. També hi ha hagut alguns establiments que han donat guants als compradors com a mesura preventiva.

També s’han format cues a l’exterior del supermercat del Centre Comercial Màgic de Badalona.

Seguint les ordres de la Generalitat, tant àrees comercials com bars i restaurants no han obert portes. Al Centre Comercial Glòries, per exemple, només ha obert l’hipermercat Carrefour, com a establiment d’alimentació. Els seus responsables han explicat a betevé que s’ha reforçat l’abastament de productes de primera necessitat, que ara es fa diàriament. També s’han habilitat totes les caixes de pagament per evitar que es facin cues, i s’han facilitat guants als treballadors.

Crida a la responsabilitat dels Mossos d’Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han fet una crida per evitar les aglomeracions als supermercats i botigues d’alimentació que “poden provocar problemes d’ordre públic”. A través de Twitter, el cos ha apel·lat a la “responsabilitat” de la ciutadania, i ha insistit que l’abastiment de productes està garantit.

Recomanen mantenir 1,5 m de distància dins els comerços

Protecció Civil ha difós una instrucció perquè els comerços que romanguin oberts adverteixin als seus clients que és recomanable mantenir una distància d’un metre i mig amb la resta de persones per evitar contagiar-se de coronavirus.

A través d’un tuit, el servei ha demanat als comerciants que pengin un cartell que sigui ben visible amb aquestes indicacions.