La sanitat privada i els hotelers catalans han ofert la seva col·laboració al Departament de Salut per reforçar el dispositiu sanitari d’atenció als afectats per l’epidèmia de coronavirus, en cas que sigui necessari. Així ho ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergès, en una entrevista a Catalunya Ràdio. Ara bé, Vergés ha indicat que el sistema sanitari català no està col·lapsat, i ha insistit que s’han pres mesures dràstiques, com ajornar les operacions no urgents, per prioritzar l’atenció dels que més ho necessitin.

La responsable de Salut ha assegurat que fa dies que estan en contacte amb els hospitals privats. “Avui encara no ho necessitem, però sí que ho podem necessitar”, ha dit. El mateix ha dit sobre els hotels.

Salut demana no sortir de casa

Vergés ha defensat el confinament de Catalunya, perquè “era important avançar-nos a allò que està passant a Madrid i Itàlia“. La consellera ha reconegut que la preocupació ja no és només Igualada, i per aquest motiu demana a la població que es quedi a casa “per solidaritat” i per evitar que es contagiïn les persones més vulnerables.

A banda, també ha advertit que els resultats de les mesures que es prenen ara no es veuran fins d’aquí a uns 10 dies, i ha demanat que les persones que tenen símptomes lleus no vagin als centres d’atenció, sinó que truquin al 061.