Barcelona ha viscut aquest dissabte la cinquena nit d’aldarulls, després d’una protesta que ha aplegat milers de persones per demanar l’alliberament del raper Pablo Hasél. Diverses columnes provinents de diferents punts de la ciutat s’han unit a la plaça de la Universitat, punt on s’havia fixat la convocatòria principal.

Seguint el patró dels dies anteriors, la mobilització ha començat de manera pacífica, però després grups petits de manifestants s’han dispersat pel centre de la ciutat i pel barri de Gràcia, on s’han produït els moments de més tensió. Els Mossos d’Esquadra han fet 35 detencions i el SEM ha atès vuit persones.

Càrregues policials a Gràcia

Part dels incidents han tingut lloc al centre de la ciutat, però alguns manifestants s’han desplaçat fins al barri de Gràcia, concretament al carrer Gran de Gràcia. Allà han cremat diversos vehicles i contenidors i, poca estona després, els bombers han apagat els focs.

També s’han viscut moments de tensió i s’han produït diverses càrregues policials, concretament al tram comprès entre la parada del metro Fontana i la plaça de Lesseps. Els manifestants han denunciat, a través de les xarxes socials, que el cos policial els ha encapsulat i el Centre de Defensa de Drets Humans Irídia també ha criticat aquesta actuació policial.

Una nit més de saquejos als comerços

Durant la cinquena nit d’aldarulls, s’han repetit els saquejos a comerços del centre de Barcelona. Els encaputxats han entrat a diversos comerços del Portal de l’Àngel, com un estanc, que ha quedat fortament malmès quan encara estava obert al públic.

També han accedit a diverses botigues del passeig de Gràcia com Tommy Hilfiger, Diesel i Nike, entre d’altres. Després s’han dirigit a la Borsa de Barcelona i han provocat un incendi a les portes.

Llançament de pedres al Palau de la Música

Un grup reduït de persones s’ha separat del gruix de la manifestació en suport al raper Pablo Hasél, quan encara estava en marxa. S’ha dirigit fins al Palau de la Música Catalana i ha llançat pedres que han impactat contra els vidres de l’edifici i els han trencat. També han tirat diverses motos a terra.

La ciutat, preparada pels aldarulls

Després dels disturbis dels últims dies, aquest dissabte la ciutat s’havia preparat per possibles incidents. Molts comerços van tapar l’entrada de les botigues, i els serveis de neteja de l’Ajuntament es van endur 544 contenidors.

La mobilitat de la ciutat també s’ha vist afectada. Es va cancel·lar el programa Obrim Carrers de Gràcia. A més, poc abans de l’inici de la protesta, es van tancar els accessos al metro de la plaça de la Universitat i una desena de línies de bus van alterar el recorregut.