Durant la cinquena jornada de mobilitzacions per demanar l’alliberament del raper Pablo Hasél, s’han produït 35 detencions a Barcelona, segons han confirmat els Mossos d’Esquadra.

detencions mani hasél

A través de Twitter, els Mossos d’Esquadra han explicat que durant els disturbis hi ha manifestants que han fet “actes de pillatge” en alguns comerços. De fet, un grup reduït d’encaputxats ha saquejat diversos establiments del Portal de l’Àngel i del passeig de Gràcia, un dels punts on s’ha produït alguna de les detencions. Segons el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, formen part d’un grup petit de persones que s’ha afegit a les protestes els dos últims dies i que hi van, ha dit, a delinquir. En una entrevista al programa ‘Preguntes Freqüents’ de TV3, Sàmper ha afirmat que la majoria de les detencions d’aquest dissabte han estat d’aquestes persones i per delictes comuns. També ha explicat que en alguns casos tenen antecedents pel mateix tipus de delicte.

Al llarg de la nit s’han produït altres incidents. Grups reduïts de manifestants han llençat pedres i han trencat els vidres del Palau de la Música i, també, han provocat un incendi davant de la Borsa de Barcelona. Els aldarulls han tingut lloc al centre de la ciutat i al barri de Gràcia.

Durant les protestes que han tingut lloc a la ciutat aquesta setmana, s’han produït altres detencions. Divendres, els Mossos d’Esquadra van arrestar dues persones, una de les quals ja ha sortit en llibertat provisional.