(ACN) Els habitatges de Barcelona es venen actualment un 13 % per sota del preu inicial per la major “força” dels compradors arran de la covid, segons Amat Immobiliaris. La companyia no ha detectat una baixada generalitzada dels preus de venda dels habitatges, però sí un increment de la negociació.

El director general de l’empresa, Guifré Homedes, ha assenyalat, durant la presentació de l’Informe del mercat immobiliari del 2020, que “estem en un entorn amb menys compradors i l’oferta és de propietaris que volen vendre”. Aquest fet s’explica, segons Homedes, pel descens de la demanda d’habitatges en venda, així com la “necessitat” de l’oferta. El director d’Amat Immobiliaris destaca que “el propietari entén que estem en un moment més complex i està obert a negociar“.

Aquest any, la companyia ha registrat un 18 % menys d’operacions de venda, però amb franges de preu més elevades. Aquest fet ha impactat també en la facturació, un 6 % inferior a la registrada el 2019.

Més contractes de lloguer

D’altra banda, des de la immobiliària asseguren que el nombre de contractes de lloguer ha augmentat un 2 %, després de registrar una caiguda interanual del 21 % al maig. Part d’aquest increment l’atribueixen a l’augment de l’oferta d’habitatge, un 15 % superior a les xifres del 2018 i 2019 en el cas de Barcelona.

Respecte a la tipologia dels immobles, Amat ha detectat una preferència per immobles ubicats als afores de la ciutat i amb dimensions més grans. En el mercat de lloguer, una de les característiques més buscades, assenyalen, han estat les terrasses o els jardins privats.