El sindicat CGT ha celebrat el Primer de Maig amb un acte a la plaça d’en Joanic, a Gràcia. Sota una pluja fina persistent, diverses seccions del sindicat han pujat a l’escenari instal·lat per a la ocasió per denunciar els diferents greuges laborals que hi ha.

Parlaments en l’acte de la CGT a la plaça d’en Joanic

Passar d’ERTO a acomiadaments

Des del sindicat han volgut alertar del que pot passar a partir del 9 de maig, quan acabi l’estat d’alarma. Per Pedro Ortiz, secretari de Comunicació de la CGT a Barcelona, “amb la fi de l’estat d’alarma i dels terminis dels ERTO molts es convertiran en ERO, és a dir, es convertiran en acomiadaments directes. Hem d’estar a l’aguait perquè això empitjorarà encara més la precarietat social“.

Precarització per les reformes laborals

Per la CGT, les darreres reformes laborals han precaritzat el sector laboral i han provocat diversitat de contractes, l’abaratiment dels acomiadaments, la reducció de sous o l’increment de la inestabilitat. També han denunciat que a Barcelona gairebé 150.000 persones viuen sense ingressos laborals i que més de la meitat són dones. I han reivindicat una reducció de la jornada de treball i l’eliminació de les hores “extres”. També han reclamat la implantació de la renda bàsica de les iguals, com a mecanisme de redistribució de la riquesa.