Manifestació 1 de maig de la Intersindical

(ACN) La Intersindical ha organitzat una vintena de mobilitzacions aquest Primer de Maig arreu del país i ha aprofitat la jornada per presentar la campanya “Construïm el futur!”, que desenvoluparan al llarg del proper any. A Barcelona, el secretari general Sergi Perelló ha defensat un canvi de model econòmic “per superar injustícies i desigualtats” i “construir un futur on prevalgui l’interès col·lectiu per sobre del lucre”. Per fer-ho, ha dit, cal “exercir l’autodeterminació“. “Sense una república catalana per la gent treballadora no assolirem els interessos col·lectius i la justícia social que ens mereixem”, ha assegurat davant d’un centenar de militants i simpatitzants aplegats al vestíbul exterior de L’Auditori per protegir-se de la pluja.

Segons s’ha detallat en l’acte central de l’1 de Maig, durant el proper any el sindicat enfocarà la seva acció en els objectius d’un salari mínim interprofessional català de 1.300 euros, la reducció de la jornada laboral, l’enfortiment dels serveis públics, l’establiment d’una renda bàsica universal, el canvi cap a un model productiu “sostenible” i l’avanç del català als centres de treball, entre d’altres. “Cal justícia social, salut i vida, i per aconseguir això ens cal un sistema públic i de protecció social forts, un model fiscal progressiu que acabi amb el frau fiscal, i canviar el model productiu perquè sigui sostenible”, ha exposat el secretari general del sindicat.

A l’acte de la Intersindical hi ha fet acte de presència el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, així com la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie; la diputada de la CUP Eulàlia Reguant o la sociòloga Iolanda Fresnillo, entre altres cares conegudes.

Un sindicat “de classe i independentista”

Perelló ha defensat la importància d’un sindicat “de classe i independentista” en la consecució d’aquests objectius. Quant al seu independentisme, el sindicalista ha dit que la Intersindical té la missió “de falcar el procés cap a la independència“. I és que pel sindicat, sense exercir el dret a l’autodeterminació, sense “una república catalana pel conjunt de la població i per la gent treballadora”, no s’assoliran “els interessos col·lectius ni la justícia social”.