obertura carrer diputacio

Els veïns ja poden passejar pel carrer de la Diputació. El nou vial, que connecta el carrer de Tarragona amb el de la Creu Coberta, té una vorera de set metres d’amplada i és de prioritat invertida. La circulació està limitada a vehicles de servei, veïnat i bicicletes. Les obres també han servit per instal·lar-hi mobiliari urbà, enllumenat i arbrat, com ara acàcies del Japó a les voreres i mèlies a la semiplataforma.

Una actuació amb entrebancs

L’actuació urbanística, inclosa en el PERI d’Hostafrancs, va començar l’octubre del 2017 i hauria d’haver-se finalitzat fa un any, però les obres de construcció d’un hotel van obligar a aturar els treballs per no fer malbé la reurbanització del carrer.

Aquest però no ha estat l’únic entrebanc amb què s’ha topat l’Ajuntament per fer el vial. El 2015, un contenciós entre el consistori i els propietaris del cinema Arenas va obligar a endarrerir l’enderroc de la sala de pel·lícules X i, per tant, l’execució del projecte.

Un revulsiu per al comerç

L’obertura del carrer de la Diputació, que ha diposat d’un pressupost de pràcticament un milió d’euros, és un projecte molt esperat tant pels veïns com pels comerciants de la zona. Aquests últims creuen que la connexió entre els districtes de l’Eixample i Sants-Montjuïc pot ser molt positiva per revifar l’economia de la zona, molt afectada en els darrers mesos pel tancament d’un gran nombre de botigues.