Ja hi ha data perquè el nou Mercat de Sant Andreu sigui una realitat. Si es compleixen els terminis, l’Institut Municipal de Mercats calcula que l’equipament obrirà portes a finals del 2020. El primer pas és enderrocar l’antic edifici a la plaça del Mercadal. Els treballs d’enderroc s’allargaran sis mesos i, al maig, podran en començar les obres.

El futur edifici millorarà notablement la integració amb l’entorn gràcies a una estructura transparent de vidre en els murs perimetrals que farà visible l’activitat comercial des de fora de l’edifici. Hi haurà 18 parades d’alimentació i sis de productes no alimentaris. Són les mateixes parades que ara hi ha al mercat provisional del carrer de Sant Adrià. “Calia dignificar les instal·lacions per a tots els paradistes. Estar al costat dels comerços i dels veïns que tenen en el mercat un punt neuràlgic”, ha dit la regidora del districte Laia Ortiz.

Mentre durin els treballs el districte ha previst un seguit d’activitats per ajudar a dinamitzar el comerç de la plaça del Mercadal. La programació arrencarà el 6 d’octubre amb un taller de nutrició i alimentació saludable.