Bombers de Barcelona

(ACN) L’assemblea de treballadors de Bombers de Barcelona va acordar aquest dimecres deixar de fer guàrdies d’ampliació (hores extres previstes en el seu conveni), a partir de l’1 de juliol. Volen que s’executin dues reivindicacions. L’una és el trasllat “immediat” del personal que treballa al Centre de Gestió d’Emergències, al carrer de Lleida, perquè consideren que treballen en un “edifici malalt”. L’altra és l’aplicació de la comissió de seguiment signat el desembre del 2018 i “tornar a convocar la taula negociadora per continuar els diàlegs de la comissió de seguiment”.

A l’assemblea, van assistir-hi representants de nou partits que es presenten a les eleccions municipals i els van proposar la creació d’una regidoria de Protecció Civil.

Segons l’Agrupació de Bombers de CCOO, les hores extres són “l’única mesura que garanteix el mínim de bombers cada dia a la ciutat”, ja que “en aquests moments el servei no està en dimensionat i no disposa del personal mínim per complir la carta de Barcelona”.

Des del sindicat van alertar que “la plantilla està sota mínims” i que manquen processos selectius de personal de forma periòdica.

Pel que fa al Centre de Gestió d’Emergències, han advertit que hi ha “nou casos confirmats de càncer en una plantilla de 20 treballadores”. Des de l’Ajuntament asseguren que cap dels informes que s’han fet corroboren una relació causa-efecte entre l’edifici i les persones malaltes. Ara bé, el consistori demana que l’edifici, actualment en un espai provisional, es traslladi en una ubicació definitiva, tal com es va acordar fa anys amb la Generalitat.