coronavirus correus

La UGT i CCOO han denunciat en un comunicat que els empleats d’oficines i dels centres de distribució de Correus no estan treballant amb mesures de seguretat per evitar el coronavirus com guants ni gels hidroalcohòlics. Segons els sindicats això també suposa un risc per als usuaris del servei postal, ja que els treballadors estan “en ple contacte amb la ciutadania”.

Per això, tant la UGT com CCOO han exigit a Correus que es redueixi l’activitat al mínim necessari per cobrir el servei i que s’implantin mesures de prevenció per als treballadors. Atesa la manca de mascaretes, alguns d’ells han utilitzat els papers oficials de Correus per notificar l’arribada d’un paquet, tal com es pot apreciar a la imatge.

coronavirus correus

Els sindicats han amenaçat de paralitzar l’activitat si no es compleixen les distàncies de seguretat dins d’oficines de Correus i altres unitats, així com també si hi ha aglomeracions de persones en aquests indrets.

Des de primera hora d’aquest matí, els sindicats han explicat que s’estan donant situacions de tensió entre carters al carrer i treballadors a les oficines per no disposar de material que els protegeixi. Com a mesura de protesta, el torn de nit en alguns centres de classificació va aturar l’activitat la passada nit.