Els comerciants del eixos més cèntrics de la ciutat, els més perjudicats per les protestes continuades contra la sentència del procés, volen que l’Ajuntament actuï. Aquest dijous han aprofitat l’Audiència Pública de Ciutat Vella per expressar el seu malestar davant dels responsables del districte. Els botiguers xifren les pèrdues en un 70 % de la facturació i demanen que se’ls protegeixi davant possibles aldarulls. A la via Laietana proposen canvis en la recollida d’escombraries per evitar que els contenidors s’utilitzin per fer barricades.

Un mes de protestes i aldarulls

La plaça d’Urquinaona, que va viure alguns dels incidents més greus, o la via Laietana, amb forts enfrontaments entre la Policia Nacional i els manifestants, han estat punts calents de les protestes. A la plaça de la Universitat, l’acampada de l’autoanomenada Generació del 14 d’Octubre també ha repercutit en la caixa dels establiments comercials.

Per això, demanen al govern municipal una millor planificació que no els obligui a abaixar la persiana quan hi ha concentracions o protestes al carrer. Els comerciants de la via Laietana van més enllà i proposen soterrar el sistema de recollida d’escombraries per evitar que els contenidors s’utilitzin per fer barricades.

Llums de Nadal per deixar enrere les protestes

El govern municipal va anunciar que aquest any la plaça d’Urquinaona estrenarà llums de Nadal per compensar els comerciants pels incidents que es van produir a la zona i simbolitzar que Barcelona s’havia recuperat dels aldarulls.

No obstant això, quan falta una setmana per a l’encesa, els llums no estan col·locats ni a la plaça d’Urquinaona, ni a la de la Universitat ni tampoc a la via Laietana. L’Ajuntament garanteix que es farà a última hora.