Quan queda només una setmana per l’encesa de llums de Nadal a la ciutat, alguns punts del centre de la ciutat, com la via Laietana encara no té l’enllumenat penjat. El govern municipal va prometre els comerciants i veïns d’aquest carrer que recuperarien la decoració per segon cop a la història per afavorir les compres en aquesta via.

Segons ha pogut saber betevé, els instal·ladors dels llums s’han trobat amb complicacions per instal·lar-les. Diuen que les parets dels edificis de via Laietana estan molt deteriorades i no poden suportar les subjeccions de l’enllumenat. S’ha plantejat una alternativa: instal·lar unes estructures formades per pals al carrer que subjectin els llums. Des de l’Associació de Veïns Comerciants de Via Laietana diuen que a l’Ajuntament no els agrada aquesta proposta  perquè en cas d’aldarulls ―com els que s’han produït després de la sentència del procés en aquest carrer on hi ha la Prefectura de la Policia― puguin utilitzar-se els pals per fer llançaments. Això sí, asseguren que el govern els ha promès que tindran enllumenat aquest Nadal.

Des de l’associació asseguren que el principal problema que tenen és que han de conviure amb la prefectura de policia, un efecte crida per a les protestes. Per això han demanat que la traslladin a un altre emplaçament.

Precisament aquest dijous a la tarda a la seu del districte de Ciutat Vella hi ha una reunió entre els comerciants del centre i l’Ajuntament per abordar les pèrdues econòmiques arran de les protestes postsentència i acordar solucions per evitar-ho. A més, es tractarà el retard en la instal·lació dels llums.

Via Laietana

Un altre punt on encara no s’han penjat els llums és a la plaça d’Urquinaona, un espai que ha reunit moltes protestes. Els comerciants d’aquesta plaça denuncien que se senten oblidats per l’administració i que els vindria molt bé els llums perquè és una plaça fosca i petita, i la decoració ajudaria a animar les vendes davant els problemes que ha viscut l’espai durant les protestes de la sentència. Tot i això, no perden l’esperança per tenir llums de Nadal el 28 de novembre, dia de l’encesa.

plaça universitat

Una cosa similar passa amb la plaça de la Universitat, on fins dimarts a la nit hi havia l’acampada d’estudiants contra la sentència que dificultava col·locar aquests guarniments.

L’Ajuntament garanteix que hi haurà llums a via Laietana i a Urquinaona

L’Ajuntament ha assegurat que la via Laietana i a la plaça d’Urquinaona tindran llums de Nadal i ha detallat que els instal·ladors les col·locaran a última hora. Els comerciants de la plaça de la Universitat confien que també arribaran a temps.