Zara

La històrica botiga Furest del passeig de Gràcia serà, d’aquí a ben poc, una nova botiga de Zara. El grup Inditex ha confirmat a betevé que ha arribat a un acord per llogar el local del número 12 del passeig de Gràcia, on des del 1907 hi ha la firma de multimarca masculina Furest. Inditex explica que la intenció és obrir-hi un nou establiment de la marca, tot i que no concreta de quina botiga.

Betevé ha pogut saber que l’objectiu final és crear una macrobotiga de Zara unificant aquest nou local de lloguer amb el comerç que ja té el grup a la cantonada del passeig de Gràcia amb la Gran Via, i que actualment està en obres. La nova botiga sumaria 4.500 m2 i seria la segona més gran del món de Zara.

En els darrers anys, diversos comerços de tradició al passeig de Gràcia, com Gratacós, Gonzalo Comella, Vinçon o Podvium, han abaixat la persiana en aquest carrer emblemàtic de la ciutat per deixar pas a grans cadenes internacionals, que decideixen ubicar-hi “flagships”, és a dir, botigues insígnia que serveixen per donar presència a la marca. Zara ja hi té presència amb la mencionada botiga al xamfrà de passeig de Gràcia amb la Gran Via que ara vol ampliar. Al davant hi té la firma japonesa Uniqlo mentre que a l’altra vorera hi ha la sueca H&M.

Furest, que no concreta detalls de per què marxa del passeig de Gràcia, explica que el negoci segueix endavant amb sis botigues a Barcelona. Segons ha pogut saber betevé, han hagut de deixar el local on va néixer la marca per una actualització del lloguer, fins ara de renda antiga, que Furest no ha pogut assumir. Al passeig tan sols hi queden tres botigues familiars de certa tradició: Felgar, Bel i Santa Eulàlia.