La plaça de la Universitat i el carrer de Pelai es podrien quedar sense llums de Nadal. És el que ha explicat en una entrevista a ‘El matí de Barcelona’ de betevé Núria Paricio, directora de l’associació Barcelona Oberta, que aglutina els eixos comercials turístics. La plaça de la Universitat havia de tenir, aquest any, per primer cop llums de Nadal. Des de l’entitat s’ha explicat que aquest any ja s’havien encarregat i pagat, però si no es poden col·locar en els propers dies ja no arribaran a temps per a la campanya de Nadal. Paricio ha assegurat que si finalment no les poden posar reclamaran a l’Ajuntament que els hi pagui els llums.

Demanen el desallotjament de l’acampada

L’entitat ha denunciat en diverses ocasions que l’acampada de la plaça de la Universitat estava interferint en les vendes dels comerciants, així com també les manifestacions i concentracions convocades després de la sentència del procés, que han acabat afectant la zona del centre. Aquest dijous mateix, en un comunitat, Barcelona Oberta demanava que es desallotgés l’acampada i s’acabessin també els talls de trànsit a la zona. L’associació de comerciants també va criticar el que consideren inacció per part de l’Ajuntament.

Enllumenat a la via Laietana i plaça d’Urquinaona

L’encesa de llums de Nadal tindrà lloc el 28 de novembre a la plaça de Can Fabra, a Sant Andreu, i ho farà amb novetats. Enguany, la via Laietana recuperarà la il·luminació nadalenca (ja n’havia tingut el 2014). Una iniciativa amb què el govern municipal vol fomentar les compres a la zona i afavorir els vincles entre comerciants i veïns, sovint afectats pels problemes de convivència que genera el trànsit en aquest important eix viari.

Aquest, però, no serà l’únic punt de la ciutat que viurà l’esperit nadalenc. Per primer cop, la plaça d’Urquinaona estrenarà llums de Nadal. Així ho va anunciar el tinent d’alcalde, Jaume Collboni, que va assegurar que era una forma de simbolitzar que Barcelona s’havia recuperat dels aldarulls. El govern creu que es una manera de compensar els veïns i comerciants pels inconvenients derivats dels incidents que es van produir a la zona després de la sentència del procés.