Dia de molta feina a les pastisseries barcelonines. Les  cues són protagonistes a les fleques de la ciutat aquest dissabte. Desenes de persones que esperen el seu torn per poder endur-se cap a casa les postres estrella per celebrar Sant Joan i l’arribada de l’estiu.

El gremi explica que pel que fa el preu, les coques rondaran entre els 16 i 35 euros, en funció de la seva grandària i pes, mantenint la tendència dels últims anys malgrat la pujada experimentada en el cost dels pinyons.

Les coques innovadores van obrint forat

Coca de mascarpone, de sobrassada i en forma de gelat, aquestes són algunes de les innovacions que aquests dies es poden veure a les pastisseries barcelonines. I és que malgrat que les tradicionals continuen sent les que més es venen amb diferència, cada vegada hi ha més gent que s’atreveix a innovar i tastar nous gustos.

Entre les més innovadores a Barcelona hi ha la del pastisser Daniel Jordà, de Pans Creatius. Fidel a la seva recerca de noves receptes del món Jordà ha creat una innovadora coca de Sant Joan inspirada en el pa japonès Hokkaido. Aquesta varietat està feta amb quatre capes esponjoses de gustos diferents. N’hi ha una de maduixa, una altra de cacau, una de te matcha i, per acabar, una de yuzu. El Hokkaido és un pa de llet, que és considerat un dels més tous del món.

Però aquesta no és l’única innovació de Jordà. A la seva pastisseria també es poden trobar altres propostes com una coca de Mojito o la de xocolata amb llaminadures, així com les més tradicionals amb fruita o cabell d’àngel i llardons.