Yago Abad, delegat de l’Agrupació de Bombers de Barcelona de Comissions Obreres , destaca que la revetlla de Sant Joan és un dels dies de l’any amb més sortides. Per això, alerta del risc en què es pot trobar el personal del cos. “A bombers no es cobriran els mínims: no hi haurà els comandaments adequats i no hi haurà els bombers adequats per poder cobrir totes les sortides que hi hagi aquell dia. Normalment és un dia de moltíssima feina, i aquell dia ens trobarem en una situació de risc“, ha denunciat Abad.

Fonts municipals han explicat a betevé que els efectius són sempre els necessaris per atendre totes les sol·licituds. En el cas de la revetlla de Sant Joan, asseguren que els efectius operatius se centraran en el treball per la seguretat de les persones i la prevenció. “Es repartiran segons les necessitats, amb prioritat als petards, les fogueres i les possibles aglomeracions de gent als llocs més concorreguts”, apunten aquestes mateixes fonts. Enguany hi haurà 33 fogueres repartides per tota la ciutatles platges seran el punt neuràlgic de la revetlla de Sant Joan.

Renúncia a les guàrdies d’ampliació

Part dels treballadors de Bombers de Barcelona demanen un conveni laboral nou que satisfaci les seves reivindicacions. A banda de demanar un increment immediat del personal del cos, també volen que se’ls apliqui la mateixa jornada laboral que la resta de treballadors de l’Ajuntament (37,5 hores setmanals): asseguren que ara treballen més de 40 hores a la setmana.

Des del 2 de juny passat, els sindicats de Bombers de Barcelona van decidir no fer hores extres -conegudes com a guàrdies d’ampliació-. Aquestes guàrdies són serveis que es van pactar l’any 2013 entre treballadors i Ajuntament, en espera que l’Administració augmentés la plantilla del cos. CCOO lamenta que el govern municipal actual no ha incrementat fins ara el nombre d’efectius de Bombers de Barcelona.

“Nosaltres fèiem un esforç per cobrir una manca de personal. Tothom ho ha deixat de fer perquè no creiem en un model de bombers que substitueixi la plantilla que hauria d’haver-hi a través de les guàrdies d’ampliació”, ha dit Yago Abad, en representació del sindicat.

Nova convocatòria de bombers per al 2020

Els treballadors de Bombers de Barcelona asseguren que s’ha obert una convocatòria per incorporar 79 persones més a la plantilla de cara a l’any 2020. Tot i això, lamenten que és massa tard i que l’objectiu d’aquesta convocatòria és cobrir places de persones que s’han jubilat o es jubilaran pròximament. Per tant, creuen que això no solucionarà completament el problema actual.

Bombers de Barcelona ja va sortir al carrer per demanar millores laborals, juntament amb altres treballadors públics de l’Ajuntament.