Tot a punt per a la celebració de la revetlla de Sant Joan a la ciutat. Com cada any, un dels punts neuràlgics de la festa seran les platges, on l’any passat es van aplegar més de 61.000 persones. Aquí, el dispositiu de neteja començarà a les 6.30 h. 308 operaris i una cinquantena de vehicles s’encarregaran de deixar la sorra a punt, cap a les 10 h del matí.  S’hi instal·laran 1.500 papereres de cartró i 84 contenidors addicionals. Per primera vegada a les platges de la Nova Icària i Bogatell es recolliran els envasos de forma separada. Fins ara, tot es considerava rebuig i anava a parar a aquesta fracció. Al conjunt de la ciutat el dispositiu suposa una mobilització de 355 equips amb 515 operaris. Al marge de la platja, les places seran també punts de reunió a la majoria de barris. En total s’han autoritzat almenys una trentena de fogueres.

Dispositiu especial de Bombers i Guàrdia Urbana

Durant la nit del 23 al 24 de juny, un centenar d’efectius dels Bombers treballaran per atendre les possibles incidències, amb especial vigilància a la zona forestal. També es reforçarà la xifra d’operadors del 080, per facilitar l’atenció als ciutadans. Duran els dies previs a la revetlla, els Bombers han revisat el compliment de les mesures de seguretat de les 112 casetes de venda de petards. La Guàrdia Urbana també desplegarà un dispositiu especial de seguretat, amb una atenció més acurada a la zona centre i a l’àmbit de les platges (als districtes de Ciutat Vella i Sant Martí). Els agents establiran controls preventius d’alcoholèmia a tota la ciutat i es desviarà el trànsit en els punts on estiguin les fogueres autoritzades.

Transport públic tota la nit

El servei de metro es reforçarà. Els trens circularan sense interrupció des de les 5 de la matinada de dissabte i fins a les 12 de la nit del dia 24. És a dir, 43 hores de forma ininterrompuda. També circularan tota la nit les línies del Trambaix i el Trambesòs, amb una freqüència de pas d’entre 15 i 30 minuts. Pel que fa als Ferrocarrils de la Generalitat, funcionaran fins a les 2 h de la matinada de diumenge i tornaran a circular a partir de les 6 h. El servei de Renfe acabarà a les 12 h de la nit de dissabte 23 i es reprendrà entre les 5 i les 6 h del matí.

Més cebetes i menys trons

Pel que fa a les vendes de petards, a les casetes han observat un canvi de tendència. “Es fa molta compra per als nens però per als adults s’està perdent la tradició”. Els venedors asseguren que els trons més potents no tenen sortida. En canvi, de petards per a nens, com les cebetes, n’han de demanar cada dia.