(ACN / Redacció) A pocs dies de les eleccions municipals, el Cercle d’Economia reclama “una gestió competent”, “coratge polític” i “consens” als polítics de cara al nou mandat. Ho han fet en una Nota d’Opinió que han presentat abans de la celebració de la seva reunió anual, i en què l’organisme presidit per Jaume Guardiola demana a Barcelona un “entorn estable i de confiança mútua” amb un sector privat que es veu “sota sospita”.

El Cercle d’Economia adverteix que Catalunya corre el risc de perdre grans projectes per “falta d’ambició i visió estratègica“. En concret, avisa del “cost d’oportunitat astronòmic” de perdre l’ampliació de l’aeroport.

A més, reclama un “augment substancial de la inversió efectiva” de l’Estat a Catalunya –en especial a Rodalies. I concretament sobre Barcelona, creuen que encara la ciutat té bona imatge tot i que la sensació de deteriorament de la neteja, la seguretat: també en circulació, en relació amb les superilles, sobre les quals han reclamat que cal més consens i alternatives en transport públic.