El sindicat majoritari dels docents, USTEC-STEs exigeix al Departament d’Educació que els professors siguin considerats treballadors amb un risc de nivell 2. En una roda de premsa aquest divendres, Anna Gardeñas, responsable de Salut Laboral del sindicat ha dit que no entén com se’ls pot considerar treballadors de nivell 1 quan, els docents, estan fent classe amb nens tancats dins d’una aula i amb una alta possibilitat que siguin simptomàtics.

Gardeñas demana a la Generalitat que es posi en contacte amb el Govern espanyol per ajudar a realitzar aquest canvi de nivells. Assegura que si els professors poden optar a aquest nivell 2 podran fer les classes amb els equips de protecció adequats, per exemple mascaretes FFP2, que no només els protegirà millor a ells si no també als nens.

Més concreció

Des d’USTEC demanen a Educació i a Salut que siguin més concrets amb els protocols. Creuen que no és el mateix la situació que es pot donar en un P3 o en una de Formació Professional, amb adults a la classe. Per això, el sindicat reclamen que les mesures siguin més específiques per cada cas.

En aquest sentit, USTEC també vol que la Generalitat faci una tasca de control de com els centres estan implementant les mesures higièniques. Ara mateix, asseguren, amb l’excusa de l’autonomia de centre, el departament fa “deixadesa de funcions” i algunes escoles no estan preparades per oferir les distàncies de seguretat estipulades. Per aquest motiu volen que els centres puguin abaixar la ràtio de les aules però per poder fer-ho necessiten més personal i, per tant, una “inversió decidida” per part d’educació.

Un hivern ben abrigats

Des d’USTEC veuen a venir com serà l’hivern a les aules. Amb l’obligatorietat d’haver de ventilar-les, el sindicat aconsella que els nens vagin ben abrigats a classe perquè, si s’han d’obrir portes i finestres, la temperatura de l’aula baixarà en picat.