festius locals barcelona 2025 ajuntament

La Gaseta Municipal ha fet públics els dos festius locals que hi haurà a Barcelona el 2025. Les dues jornades de festa permetran, en el cas dels treballadors que tinguin una jornada laboral de dilluns a divendres, fer un cap de setmana llarg i un pont. Són dos festius addicionals als que va confirmar uns mesos la Generalitat de Catalunya per al calendari del 2025. Com el 2024, els festius locals a Barcelona s’han escollit amb motiu del dilluns de Pasqua Granada i de la Mare de Déu de la Mercè.

9 de juny: festiu de Pasqua Granada

Així doncs, el primer festiu local serà el dilluns 9 de juny, tot coincidint amb la Segona Pasqua 2025. Això permetrà fer un cap de setmana llarg, de tres dies: el dissabte 7, el diumenge 8 i el dilluns 9. El festiu arribarà poc més d’un mes després del festiu de l’1 de maig i dues setmanes abans del dia de Sant Joan.

24 de setembre: festiu per la Mercè

El segon festiu local de l’any serà amb motiu de la Festa Major de Barcelona. L’Ajuntament ha optat, de nou, per escollir el 24 de setembre com a festiu. Caurà en dimarts i, per tant, es podrà fer un pont de quatre dies: el dissabte 21, el diumenge 22, el dilluns 23 i el dimarts 24 de setembre, fet que permetrà a molts barcelonins gaudir de les Festes de la Mercè sense interrupcions.

El decret d’alcaldia que fixa els dos festius a celebrar durant l’any 2025, signat per l’alcalde, Jaume Collboni, va ser publicat el divendres 21 de juny a la Gaseta Municipal.