pasqua granada 2025 segona pasqua

La Pasqua Granada 2025 o segona Pasqua és un dels dies marcats en vermell al calendari laboral dels barcelonins. La festa, amb un rerefons religiós, se celebra 50 dies després del diumenge de Resurrecció. Aquest 2024, es va celebrar el 20 de maig i, tenint en compte que l’any que ve el diumenge de Resurrecció serà el 20 d’abril, la segona Pasqua 2025 serà el 9 de juny.

A continuació, et detallem on és festiu la segona Pasqua i per què es diu Pasqua Granada a aquesta festivitat.

Pasqua Granada 2025: per què li’n diem així?

La segona Pasqua es coneix també amb el nom de Pasqua Granada per les celebracions que feien al món rural per donar les gràcies per la collita. Tal com detalla l’Ajuntament de Barcelona, és una festa força arrelada en què proliferen els aplecs.

A la nostra ciutat, es fa la festa dels Cors Muts, una cercavila de corals humorístiques o cors de la Barceloneta i del Raval que recorre els carrers envoltats de gresca i amb roba cridanera.

Pasqua Granada, festiu a desenes de municipis catalans

Malgrat que el 2024 va ser festiu, l’Ajuntament de Barcelona encara no ha confirmat els festius locals del 2025. Aquest any s’ha celebrat el 20 de maig, dia que va ser festiu en desenes de municipis catalans, entre els quals hi havia Barcelona. D’acord amb la Generalitat, la Pasqua Granada també era festa a localitats com Badalona, Sant Adrià de Besòs, Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat, Mataró, Palafrugell o Tortosa, entre moltes altres.