L’hotel Cotton House de Barcelona acull des d’aquest diumenge pacients lleus de coronavirus. A les 16 h hi ha arribat el primer malalt i al llarg de la tarda s’hi aniran derivant 14 pacients diagnosticats amb coronavirus, provinents de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Es tracta del primer hotel de Catalunya que es converteix en un nou espai perquè els contagiats de la covid-19 puguin quedar-s’hi de forma controlada amb personal que ha rebut formació, com ara treballadors socials sanitaris que tindran cura dels pacients.
L’hotel de luxe té 70 places i ha obert aquest divendres per a aquells que no poden fer aïllament a casa seva. Poden ser ciutadans que viuen amb població de risc a qui poden contagiar fàcilment o que l’estructura de l’habitatge no els permet fer la quarantena correctament. A l’hotel, també s’hi podran estar persones sense sostre. Totes les persones que entrin en una de les habitacions de l’hotel ja no en poden sortir, segons estableix el protocol, i tenen prohibit també trepitjar les zones comunes.
A mitjans de la setmana vinent obriran també dos hotels més, els Praktik: l’hotel Praktik Vinoteca, del carrer de Balmes i el Praktic Bakery, del carrer de Provença. Un altre establiment també es posa al servei del Departament de Salut, l’AC Victoria Suites, i es convertirà en una oficina tècnica per recollir material de protecció o atendre altres necessitats. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha confirmat que a Barcelona hi haurà fins a cinc hotels amb un total de 500 habitacions per acollir pacients amb el virus.
Es tracta d’una mesura que es posa en marxa després que tots els hotels de Barcelona s’hagin vist obligats a tancar davant la crisi sanitària del coronavirus. Fa dies l’Hotel Alimara també va explicar que posava les instal·lacions a disposició de l’Hospital Vall d’Hebron.
9.300 àpats de recollida solidària
Des de dilluns i fins divendres s’han recollit uns 2.300 kg d’aliments cuinats, és a dir, 9.300 àpats. Els hotels són els qui majoritàriament han fet les donacions, per no malbaratar el menjar que amb la crisi del coronavirus s’ha quedat sense sortida. Els àpats, que recull Nutrició sense Fronteres, són per a famílies vulnerables, persones sense llar o persones amb drogodependències, i els distribueixen entitats socials. Es preveu que a partir de dilluns vinent es reculli més menjar, ja que els hotels hauran de tancar pel decret d’alarma.