La Maria Cinta Méndez ens continua acostant històries de gent que s’ha quedat sense feina i que es troba amb dificultats per trobar-ne com a conseqüència de la crisi derivada de la pandèmia. En aquesta ocasió, ens presenta el cas de la Núria Verdés: una dona de 43 anys que ja en fa més de 18 que es dedica al món de la moda, com a patronista.

La Núria està a l’atur des del mes de desembre per primer cop en la seva vida. Ara compagina la recerca de feina amb un curs de costura amb la Fundació Ared.

Un somni fet realitat

De jove, ja tenia clar que no volia estudiar una carrera universitària i es va decantar per estudiar disseny a la Llotja. Després, es va treure el títol de patronista i escaladora i, als 25 anys, va fer realitat un dels seus somnis: treballar a Pronovias. “Els vestits de noces i de festa m’encanten”, explica, però va voler “provar amb un altre tipus d’empresa” i fa cinc anys va fitxar per Nice Things.

La bufetada

L’empresa on treballava fins fa poc era més “familiar” on feien “un altre tipus de producte”, diu la Núria. I, a partir del juliol, van començar a “retallar personal” perquè havia baixat molt la producció com a conseqüència del coronavirus. Quan fa gairebé dos mesos li van comunicar l’acomiadament, “va ser com una bufetada“, recorda, perquè “no havia estat mai a l’atur“. Confessa, a més, que tot plegat resulta “complicat“.

Al juliol van començar a retallar personal i, per mi, que mai havia estat a l’atur va ser com una bufetada, és complicat.
Núria Verdés, patronista

El suport de Barcelona Activa

Tot i que molta gent li va recomanar “una mica de relax”, pocs dies després de quedar-se sense feina va decidir apuntar-se a un “‘coaching’ laboral” de Barcelona Activa. “Em va anar molt bé”, reconeix, perquè “quan vas una mica perdut, t’ajuda a potenciar les teves competències i els teus valors“. I, a més, també perquè “et desanimes i, si fas un curs d’aquests, t’ho mires d’una altra manera i penses: tampoc no estic tan malament”.

Revisar el currículum

La Núria també ha fet un curset per revisar el currículum. I ara està fent un curs de confecció a la Fundació Aret. Assegura que té “moltes ganes de trobar feina i de fer projectes“, encara que reconeix que “la situació de pandèmia no hi ajuda”. Però, sobretot, sent que l'”apassiona” la seva feina i vol estar “contenta i feliç”.