Llums i bola de discoteca

El sector de l’oci nocturn i la restauració ha tornat a carregar judicialment contra la Generalitat per les restriccions en el seu àmbit. En aquesta ocasió, ha presentat un escrit en què valora les proves del procediment obert sobre les restriccions horàries aplicades el 24 de juliol que obligaven a tancar els establiments com a màxim a la mitjanit. El decret va ser suspès uns dies més tard pel TSJC, tot i que el tribunal va mantenir les discoteques tancades.

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) considera que la Generalitat va excedir les recomanacions que havia fet Salut. El departament va concloure que calia reduir l’aforament dels establiments, però en cap cas reduir-ne l’horari.

Per aquest motiu, el secretari general i cap dels serveis jurídics de FECASARM, Joaquim Boadas, explica que han emprès accions legals contra les restriccions: “Hem demanat al TSJC que declari il·legal la limitació horària imposada en el seu dia, el tribunal ja va qualificar aquesta limitació horària de desproporcionada“.

La prova pilot de l’Apolo com a exemple

En el seu argumentari, la FECASARM posa d’exemple la prova pilot que es fa ver a la Sala Apolo. Es tracta d’un assaig clínic en el qual van fer proves diagnòstiques a assistents a un concert i el resultat va ser que cap d’ells no es va contagiar de coronavirus. Aquell va ser un èxit molt celebrat per les sales de concert i FECASARM el vol fer servir per portar el tancament del sector als tribunals.