Les botigues dels centres comercials es preparen per reobrir dilluns vinent després de 51 dies tancades. El personal ja ha començat aquest divendres a preparar els aparadors i a posar a punt els establiments per a l’arribada dels clients. El portaveu de l’Associació de Comerciants de Centres Comercials de Catalunya, Francesc Casanovas, ha celebrat la reobertura, però lamenta “el greuge comparatiu” amb la resta del comerç dels darrers mesos.

També ha posat xifres a les pèrdues dels establiments dels centres comercials a causa del tancament: “Una botiga estàndard ha perdut 12.000 euros al mes comptant, fins i tot, les ajudes”, ha assegurat Casanovas. A més, ha explicat que molts comerciants no ho han pogut resistir i ara hi ha molts locals buits: “Cada vegada que ens tanquen sobreviuen menys empreses”.

Casanovas també ha explicat que, “conscients que les dades de la pandèmia no són positives”, només demanaven que se’ls permetés obrir entre setmana, com a la resta del comerç. Assegura que el perfil del client dels centres comercials entre setmana és diferent al del cap de setmana: “Les compres es fan ràpides, la gent ha baixat molt la mitjana d’estada als centres comercials”.

Els restaurants dels centres comercials seguiran tancats

El portaveu a Catalunya de l’Associació Espanyola de Centres Comercials, Víctor García, ha explicat a betevé que espera que la reobertura “sigui un primer pas d’un procés de recuperació que porti cap a la normalització”. També ha lamentat que, de moment, no es permeti als restaurants dels centres comercials poder obrir en les mateixes condicions que la resta.