El govern ha assegurat que autoritzarà les manifestacions que es convoquin pel 8 de març, el Dia Internacional de les Dones, sempre que compleixin amb les resolucions del Procicat. El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha dit que s’analitzaran les sol·licituds per veure si s’adapten a les mesures anticovid. En cas que no sigui així, s’advertirà als convocants de quins aspectes cal modificar, com per exemple l’espai triat o l’aforament.

La consellera Alba Vergés ha assegurat que cal compatibilitzar el dret de manifestació amb les restriccions sanitàries. “Estic segura que tot allò que s’organitzi s’intentarà fer el màxim de bé possible”, assegura. Vergés està convençuda que, després d’un any de pandèmia, la població coneix les mesures “a la perfecció”. Una d’aquestes mesures, ha dit, és “evitar les aglomeracions” per no córrer riscos innecessaris.

Convocada una vaga general, sense manifestació

Fins al moment, hi ha convocada una vaga general el 8 de març, amb concentracions a Barcelona i altres ciutats, però estàtiques i descentralitzades. Els convocants, entre els quals hi ha la CGT i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), descarten una manifestació multitudinària com la d’anys enrere per la situació sanitària.