El Gremi de Restauració de Barcelona ha revelat que el govern de la Generalitat el va “temptejar” sobre la possibilitat d’obrir unes hores més els establiments al matí, de dilluns a divendres. Aquesta proposta els va arribar, segons el Gremi, de manera “completament informal”.”Volien que l’acceptéssim de bon grat i que avaléssim una gestió de la pandèmia que ens està portant a la ruïna més absoluta”, critica Roger Pallarols, director del Gremi. Finalment, però, el govern ha decidit mantenir les mateixes restriccions a la restauració fins al 8 de març.

Davant d’això, el Gremi de Restauració ha anunciat que, una vegada més, recorrerà judicialment la resolució quan es publiqui al DOGC.

Reclamen horari continuat fins a les 21.30 h

El Gremi considera que aquesta proposta és insuficient perquè “es troba a anys llum del que en aquests moments necessiten els bars i restaurants per sobreviure”. Des del sector reclamen insistentment recuperar l’horari continuat fins a les 21.30 h i “assumir que s’haurà de revisar el toc de queda perquè es puguin servir sopars“.

La restauració als centres comercials, tancada des del 16 d’octubre

El sector també alerta que la situació dels establiments de restauració dels centres comercials és especialment preocupant. Estan tancats des del 30 d’octubre i continuaran així almenys fins al 8 de març, tot i que els centres comercials podran reobrir a partir de dilluns. “És una veritable condemna a mort, discriminatòria i arbitrària”, afirma Pallarols.