El centre comercial La Maquinista, el dia de la reobertura

Tots els centres comercials de Catalunya, tancats des del 7 de gener per les restriccions i mesures covid, podran tornar a obrir a partir de dilluns, 1 de març. Això sí, de moment només podran treballar entre setmana, de dilluns a divendres, i amb un aforament limitat al 30 %. Els dissabtes estaran tancats, com la resta d’establiments no essencials.

El govern de la Generalitat ha anunciat aquesta mesura aquest divendres al matí. En total, els centres comercials hauran estat tancats set setmanes. Representants del sector han criticat durant aquest temps un tancament que consideren “discriminatori i desproporcionat”.

Ara bé, els bars i restaurants situats en aquests recintes encara no podran apujar la persiana. El restauradors de centres comercials diuen que “se senten totalment discriminats.

Reobren els comerços de més de 400 metres

La reobertura també afectarà els comerços de més de 400 metres quadrats, que podran tornar a obrir al públic també amb un aforament del 30 %.

A la tardor els centres comercials ja van estar un mes i mig tancats, durant la segona onada del coronavirus. El 14 de desembre van poder tornar a obrir, per aprofitar la campanya de Nadal. Però només van treballar tres setmanes, fins que després de Reis el govern va tornar a decretar-ne el tancament.