Entre els dies 13 i 16 d’abril se celebraran les jornades Barcelona reAct que impulsa l’Ajuntament i que han de servir per reactivar l’economia de la ciutat. Aquest dimecres se n’ha fet la presentació. Hi participaran un centenar d’experts per debatre sobre 10 àmbits diferents: tecnologia i innovació, nova mobilitat, economia verda, economia blava, salut electrònica (“e-health”), ciència, indústria 4.0, indústries creatives, economia del visitant i revolució dels aliments intel·ligents.

Les jornades seran en un format híbrid, amb activitats virtuals i presencials, que es faran majoritàriament al Disseny Hub Barcelona. També es faran altres activitats a l’aire lliure en diferents punts de la ciutat com el Port Olímpic, la Boqueria o l’Estadi Olímpic.

Entre els ponents que participaran en les jornades hi destaquen alguns noms com el de la sociòloga Saskia Sassen, creadora del concepte de ciutat global, l’expert en acció climàtica i cofundador de Greenpeace Remi Parmentier o l’enviat especial de l’ONU pels oceans Peter Thomson.

Transformació econòmica de Barcelona

La voluntat de l’Ajuntament és que les jornades Barcelona reAct serveixin per repensar la ciutat des de l’àmbit econòmic, fer visible el seu potencial i mantenir-ne el posicionament de internacional.

L’Ajuntament vol que aquestes trobades marquin un abans i un després en la recuperació de la ciutat. El tinent d’alcalde d’Economia, Jaume Collboni, ha explicat que seran “el punt de partida per a la reactivació de tots aquells que han de fer possible que Barcelona surti més connectada,més empoderada i més innovadora de la crisi que patim.”