pacte per barcelona

El Pacte per Barcelona ha fet el primer balanç després de rubricar-se l’acord, el juliol del 2020. En un acte semipresencial al Saló de Cent, l’alcaldessa, Ada Colau, i el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, han explicat que ja s’han fet o s’estan fent més de 300 accions pactades amb les entitats implicades en la reconstrucció de la crisi del coronavirus. Algunes de les accions són l’ampliació de les terrasses de bars i restaurants a la calçada, les ajudes als autònoms o l’acord amb entitats del tercer sector per promoure els pisos de lloguer social.

Colau ha presentat el primer informe de balanç sobre el Pacte per Barcelona davant d’una cinquantena de representants de les més de 200 entitats implicades en el document. Colau ha admès que “pensàvem fa uns mesos que sortiríem [de la crisi] una mica més ràpid”, tot i que ha celebrat que “ara comencem a veure l’horitzó final” amb la campanya de vacunació. L’alcaldessa també ha defensat que bona part de les accions s’han pogut desenvolupar gràcies al fons covid-19 amb 90 M € i l’aprovació del pressupost municipal per al 2021.

Per la seva banda, Jaume Collboni ha aplaudit “l’esforç del Pacte per Barcelona” a l’hora d’oferir una resposta consensuada i conjunta a la crisi econòmica generada per la pandèmia, i també ha lamentat que “tot ha anat més lent” del que s’esperava.