Llums i bola de discoteca

(ACN/Redacció) La Generalitat permet a partir d’ara el ball en establiments d’hostaleria i restauració, allotjaments turístics i altres de similars sempre que les persones que hi participin siguin d’un grup amb contacte proper de “forma molt habitual”. Així consta en una resolució publicada al DOGC, en què s’estableix que l’espai quedarà reservat per a aquestes persones, que a més s’hauran de registrar. Fora d’aquests casos, les zones habilitades pel ball als bars i discoteques continuen restringides a aquesta activitat i com a màxim s’hi poden instal·lar taules per al consum. En el supòsit de no instal·lar-hi taules, no es podrà accedir aquesta zona i els establiments han d’establir barreres físiques o controlar-hi permanentment l’accés.

Distància o mascareta

Per tant, en caràcter general, els establiments disposen del permís vigent per obrir les portes però només per al consum, i si estan asseguts en taules o a la barra. A més, els responsables dels locals han d’assegurar-se que es mantenen les distàncies interpersonals, fixades en 1,5 metres en general o amb l’equivalent de 2,5 metres quadrats per persona entre individus que no mantenen un contacte proper de forma habitual. Si no és possible, caldrà portar mascareta obligatòriament, tant clients com personal laboral.

“Sorpresa majúscula” 24 hores abans de Sant Joan

Aquest mateix dilluns a la tarda l’executiu català s’ha reunit amb representants del sector per explicar la nova normativa. Abans, la patronal de l’oci nocturn a Catalunya (Fecasarm) ja ha criticat el que qualifica de “canvi sobtat de criteri”. En un comunicat apunta que la resolució de divendres 19 de juny sí que permetia al ball als locals d’oci nocturn (en algunes discoteques de Barcelona ja s’hi han vist clients ballant amb mascareta), i es mostren sorpresos que tan sols 72 hores més tard el Departament de Salut el prohibeixi. Critiquen, a més, que havent-hi una taula de treball per debatre aquestes qüestions, s’hagi tirat pel dret sense negociar.

Consideren que tornar enrere “és un error” i insisteixen que el sector necessita seguretat jurídica. “No es pot dir un dia blanc i al cap de 72 hores negre, i sense cap explicació. No podem fer una “arrencada de cavall i una parada de burro”, diu el president de Fecasarm, David López. Critica especialment que el canvi de criteri es faci 24 hores abans de la revetlla de Sant Joan i alerta que això podria incrementar l’oferta d’oci nocturn il·legal.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a