El Port de Barcelona ha rebut un total de 893.495 passatgers fins a l’abril, és a dir, un 3,5 % menys que en el mateix període de l’any anterior. A través d’un comunicat, la institució portuària ha assegurat que la disminució d’un 10,7 % del nombre de creueristes -n’han vingut 552.949- és la raó principal d’aquest descens.

Per contra, el tràfic de contenidors és un dels sectors d’activitats que més han crescut. Els transbordaments han augmentat un 21,1 % i les importacions, un 4,7 %. En canvi, les exportacions s’han reduït un 11,7 %.

Augmenta el tràfic total del port

El tràfic total del port, inclosos tots els segments de càrrega, ha registrat 22,2 milions de tones, és a dir, un 1,3 % més que el 2018. Productes com els líquids a granel són els que més han crescut. També ho han fet els biocombustibles, en un 67,5 %, o els químics, en un 14,6 %.

Els països més dinàmics han estat, per aquest ordre, Tailàndia, Egipte, el Vietnam, el Japó i la Xina. En canvi, les autopistes del mar que connecten Barcelona amb Itàlia o el nord d’Àfrica han reduït un 1,5 % el transport.