sms Salut

El Departament de Salut està fent un enviament massiu d’SMS als mòbils de les persones vacunades amb la pauta completa perquè no relaxin les mesures de protecció per evitar els contagis. “Davant l’increment de casos de covid-19, tot i que t’hagis vacunat, no abaixis la guàrdia”, diu el missatge. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va alerta aquest dijous que “la situació és molt crítica”, i que tot i haver arribat al pic de contagis de la cinquena onada, alerta que les properes setmanes encara seran “molt complicades”.

“La vacuna et protegeix, però no ets invencible”

El missatge d’SMS de Salut enllaça amb un document en què alerta a la població dels riscos de contagi tot i estar ben vacunat. “La vacuna et protegeix, però no et fa invencible”, diu el missatge. El text recomana reduir la interacció social, és a dir, relacionar-se només amb la bombolla de convivència i “extremar les precaucions fora d’aquesta”. També recorda que les trobades socials estan limitades a un màxim de 10 persones i que cal evitar les aglomeracions.

Salut també recomana moure’s amb seguretat, reduir la mobilitat, prioritzar el teletreball i extremar les mesures al transport públic. A més, també cal prioritzar les activitats a l’aire lliure i mantenir sempre una distància de seguretat d’1,5 metres.