010

Els treballadors del 010, que van iniciar una vaga indefinida de 24 hores l’1 d’abril, han aturat temporalment la protesta en espera d’un pacte amb l’Ajuntament. El servei torna a funcionar des de la matinada del 4 d’abril. La decisió la van prendre d’acord amb els seus interlocutors al consistori per trobar una solució al conflicte. El dia 23 d’abril hi ha una reunió en què confien que es doni resposta a les seves reivindicacions. Si no és així, amenacen de reprendre les aturades i, fins i tot, acampar a la plaça de Sant Jaume.

Subrogació i millores salarials

Els treballadors, una plantilla de gairebé 200 persones, volen que se subrogui tota la plantilla i es millorin les condicions laborals i salarials. El servei està actualment externalitzat a Qualytel i el 28 de maig passarà a mans d’Atento. Per això, totes les expectatives dels treballadors estan posades en el 23 d’abril.

Segons Ana Bladó, delegada de Comissions Obreres a Qualytel, han demanat reiteradament una trobada amb la responsable del seguiment del contracte i no han obtingut resposta. Bladó assegura que l’Ajuntament està en converses amb les dues empreses, però assegura que si el 23 no donen resposta a les seves peticions, reprendran les mobilitzacions.

Altres demandes dels treballadors

A banda de la subrogació, els treballadors del 010 també demanen que se’ls contracti a temps complet, conservar l’antiguitat i que se’ls equipari amb la categoria de gestors.