La fiscalia ha presentat un escrit a l’Audiència de Barcelona en què també demana que s’expulsi l’Ajuntament de Barcelona com a acusació popular en la causa oberta sobre les càrregues policials de l’1 d’octubre. Segons han confirmat fonts jurídiques a betevé, el ministeri públic està favor d’expulsar el consistori del cas en què s’investiguen 41 de policies nacionals que van actuar a diverses escoles de la ciutat.
[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Consulta aquí les primeres declaracions dels agents” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/declaracio-policies-nacionals-carregues-1-octubre/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]
En l’escrit, argumenta que el consistori “no és ni l’ofès ni el perjudicat” pels fets que s’investiguen i assegura que la Carta Municipal no l’habilita per personar-se com a acusació popular. D’aquesta manera, el ministeri públic dona suport al recurs que va presentar l’Advocacia de l’Estat en aquest sentit. Primer ho va demanar al jutge d’instrucció 7 de Barcelona -que és qui porta la investigació va rebutjar la petició- i l’advocat de l’Estat va presentar-hi recurs en contra a l’Audiència.
El tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, remarca que l’Ajuntament ha de ser en aquesta causa perquè l’1-O es va ferir “la reputació i la imatge internacional de ciutat”, ja que van resultar ferits centenars de ciutadans i, segons el tinent, es va “trencar la convivència”. Asens creu que la Carta Municipal els empara per preservar “aquests valors vulnerats” i per això qualifica la petició de “vergonya”. En aquest sentit, retreu al ministeri públic que “si s’hi oposa és que estem fent la feina que haurien de fer ells, perquè els molesta que defensem els drets dels veïns, que és el que hauria de fer la fiscalia en un estat democràtic”.
Una petició més
L’Audiència de Barcelona ha resoldre la qüestió en els propers dies i no és l’única que té sobre la taula. De fet, l’Advocacia de l’Estat i la fiscalia també li van demanar poder investigar els ciutadans ferits que van denunciar els policies nacionals per les càrregues del dia del referèndum.