Algunes treballen fins a 24 hores i no tenen dret a la prestació de l’atur. Són les treballadores de la llar i les cures, que han tornat a sortir al carrer per fer pública la seva indignació. Amb els càntics “Juntes som fortes, teixides invencibles” o “abolir l’esclavitud” les manifestants han volgut donar a conèixer la precarietat laboral del sector. Protesten perquè la legislació les discrimina i creuen que no hi ha voluntat política per aplicar els canvis necessaris a la llei.

Manifestació treballadores de la llar i les cures

Es queixen perquè, tot i que la legislació vigent recull alguns drets laborals bàsics, no hi ha garanties que es compleixin perquè la contractació d’aquestes dones és, moltes vegades, verbal. Norma Véliz, coordinadora de Mujeres Pa’lante, subratlla que “no es pot basar aquest contracte en una qüestió de confiança entre les dues parts”. És per això que Véliz demana, entre d’altres mesures, que es creï un sistema que controli les condicions laborals com es fa en les inspeccions de treball.

Vora 200 persones s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume on també han proclamat càntics contra el racisme. El col·lectiu agrupa, majoritàriament, dones i d’origen llatinoamericà. Per a moltes d’elles, el fet que siguin estrangeres, agreuja la seva situació i els perjudica a l’hora de reclamar els seus drets.

La concentració ha agrupat una desena d’associacions de dones immigrades del sector. CCOO i UGT han donat suport a l’acte.