Imatge d'El Camp d'en Grassot

Aquest dilluns, 8 d’abril, és el Dia Internacional del Poble Gitano. La bandera gitana onejarà al balcó de l’Ajuntament i la Font Màgica de Montjuïc s’il·luminarà amb els colors de la bandera gitana a ritme de rumba. Això, mentre la setmana comença amb una nova vaga al metro, que funciona al 40 % ens hora punta.


Dia Internacional del Poble Gitano

Barcelona organitza diverses activitats per donar a conèixer la riquesa cultural d’aquesta comunitat. Què es commemora el 8 d’abril? Què en sabem del poble gitano que viu a Barcelona? Quins són els principals reptes que s’enfronta encara el poble romaní? En parlem amb:

  • María Rubia Jiménez, presidenta de l’Asociación Intercultural Nakeramos i vicepresidenta del Consell Municipal del Poble Gitano
  • Sicus Carbonell, cantant de Sabor de Gràcia i president de l’Associació Professional d’Autors i Creadors de la Rumba Catalana
  • Manel Solà, coordinador a Barcelona de l’Agrupació d’Entitats Gitanes dels Països Catalans (AGIPCAT)
  • Paqui Perona, activista i presidenta de Veus gitanes

Una altra vaga de metro

La setmana comença amb noves aturades parcials al metro. Els treballadors no estan d’acord amb com està gestionant TMB la crisi de l’amiant. En les hores punta, circulen quatre de cada deu trens. Entrevistem Jordi Gómez, secretari general de la secció sindical de la UGT al metro.


L’actualitat a les xarxes

El nou vehicle de campanya d’Ernest Maragall Comencem parlant d’un nou mitjà de transport a Barcelona i el polèmic vídeo de Cristiano Ronaldo jugant a pilota amb el seu fill mentre ignora la filla centren els comentaris a les xarxes. Ens ho explica Àlex Solà.


Esports

Parlarem dels equips de Tercera Divisió amb un Horta i un Sant Andreu imparables. I com no, de la cursa d’El Corte Inglés. Hi van participar més de 46.000 persones. Una crònica del company d’esports Carles Alcoyent.


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: