És préssec de calanda, una varietat que només es pot recollir quaranta dies l'any. Ara es pot consumir durant tot l'any, això sí, congelat! Nice Fruit és la primera empresa del món que després de deu anys d'investigació ha aconseguit congelar qualsevol tipus de fruita i hortalissa fresca mantenint-ne totes les propietats, és a dir, les vitamines, el gust i l'olor originals. I durant un temps rècord: 3 anys. L'explicació està en la física. ROSÉ MARÍA ROGER, president de Nice Fruit "No le añadimos absolutamente nada a la fruta, sólo la tratamos con un proceso de aire, y con este proceso lo que hacemos es que cuando se congela la fruta y se vuelve a descongelar, las paredes celulares no se rompen." Fa tres mesos que han començat la comercialització del seu producte i ja en vénen unes 11 tones diàries a nou països del món. Un altre exemple d'innovació són aquestes masses llestes per cuinar en esprai. Solucions per a la cuina que permetren preparar des de creps fins a xurros d'una manera ràpida, fàcil i neta. IÑIGO AGUINAGALDE, director gerent de New Food Spray "Lo único que tienes que hacer és sacar el bote de la nevera y freirlo o ponerlo en la plancha o combinarlos entre ellos." A banda de tenir un bon producte, també és important fer-se visibles. Una estratègia per captar l'atenció pot ser aquesta, tot i que, el producte que presenten és un robot que permet fer còctels sense necessitat d'un professional. "Una altra curiositat que hem trobat a Alimentària són aquests xiclets sense sucre i sense gluten. Alguns estudis científics diuen que mastegar redueix la somnolència, en aquest cas el secret està a l'interior dels xiclets que contenen cafeïna. Això sí, no són aptes ni per a nens ni embarassades." Acabem com en un bon àpat amb una proposta dolça. Torrons de formatge o aquesta altra línia que inclou des d'un torró de trufa al romaní fins a un de gerds inspirat en fruites i flors campestres.

Innoval és el gran aparador de la R+D+i agroalimentària. S’hi apleguen fins a 300 llançaments que volen marcar el futur del sector. A la primera línia de foc, un any més hi trobem els productes saludables: aliments que busquen una composició més lleugera per millorar la salut digestiva. Però Innoval és sobretot un espai per a les propostes trencadores. Propostes com el iogurt amb oli d’oliva que presenta Ametller. N’hi ha de magrana amb taronja, de figues i farigola i de poma, pera i canyella.

Els productes en petit format que es poden consumir a qualsevol lloc també tenen un espai destacat al sector de les novetats. Hi trobem cruixents amb gust de gaspatxo de l’empresa Snack Saludable SL. Aquesta novetat permet prendre gaspatxo durant tot l’any i de forma compacte i cruixent. De la mateixa firma és una combinació de fruites i verdures que es promou com un aperitiu multivitamínic.

Una altra novetat que hem vist a Innoval són les pizzes amb forma de gelat. ‘Hasta la pizza’ és una pizza que es presenta amb pal de gelat i que tant es pot cuinar a la torradora com a la paella o al forn. De moment es podrà trobar en les varietats de Margarita i Salami.

Nocilla d’ametlles

Per als més llaminers Nocilla presenta una variació del producte, ara amb ametlles. Els fabricants d’aquesta crema de cacao es pregunten el per què totes les cremes són a base d’avellanes quan el fruit sec més consumit a casa nostra és l’ametlla. Per això han decidit provar de llançar al mercat la Nocilla d’ametlles.

I conscients que l’estiu és a tocar i molts han iniciat l’anomenada ‘operació biquini’, el sucre d’aquesta crema es pot compensar amb opcions més saludables com el Cacaolat 0%, amb el mateix cacao de sempre però que presumeix de ser el batut amb menys calories del mercat, amb 0% de matèria grassa i endolçat amb Stevia.

El recorregut per Innoval continua amb un xiclet de cafeïna. Drive Gum es un xiclet de menta amb 25 miligrams de cafeïna. Asseguren que millora la concentració i ajuda a augmentar la vigilància de qui els consumeix.


Els que busquen l’efecte contrari, segurament gaudiran amb la beguda relaxant Zenpure

Miziara, S.L. llança la primera beguda relaxant i anti-estrès adreçada a tots aquells que s’apunten a l’slow drink.

Sorbet de vi

Fora d’Innoval hem trobat més novetats. El petit celler Martí Serdà de Santa Fe del Penedès ens proposa gaudir de l’estiu amb la versió més refrescant d’un vi rosat pàl·lid. Garnatxa Blanca i Negra unides per aconseguir un resultat molt refrescant que es pot prendre begut però que també es comercialitza en format sorbet. El fabrica una gelateria de Gràcia i asseguren que no porta res més que vi, aigua i sucre.

El vi també es diu Sorbet i a l’ampolla incorpora un codi QR que permet descarregar-se una vídeo-recepta per explicar els passos per elaborar el sorbet.