L'any passat Barcelona Activa va assessorar més de 19.000 persones aturades. La majoria va rebre un assessorament personalitzat per definir un pla per cercar feina o per millorar el currículum. Sis mesos després, el 46% va trobar feina. L'estratègia està ben definida: quadrar l'oferta formativa a les vacants de les empreses. SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "Adeqüem la demanda al teixit empresarial i així som més eficaços perquè estem detectant majors oportunitats que hi ha a la ciutat i podem ser més eficaços a l'hora de formar les persones que estan a l'atur." L'altre front de Barcelona Activa són les empreses. L'any passat els assessors van atendre 2.600 projectes. El 70% va tirar endavant. En total, s'han creat 1.800 empreses que generaran 3.400 llocs de treball. Una d'aquestes és la que va fundar el Carlos Mencía amb dos socis més: e-Amida, una plataforma d'educació a distància. Des de fa un any, estan instal·lats a la incubadora de les Glòries. CARLOS MENCÍA fundador d'e-Amida "Era una molt bona oportunitat de trobar sinergies en l'àmbit empresarial, ens van ajudar amb el pla d'empresa per millorar recursos i treure el producte al mercat." Ara estan en fase d'expansió, ja tenen una cinquantena de clients, s'acaben de fusionar amb una empresa nord-americana i ja són 25 treballadors. Un exemple, mén enllà de les xifres, que Barcelona Activa està en plena forma.

Durant el 2013, s’han atès 19.322 persones a través del conjunt de serveis i programes d’atenció a persones aturades. D’aquestes, prop de 15.000 han rebut assessorament personalitzat per definir un pla d’acció de cerca de feina o millora professional, o bé han participat en les més de 200 activitats formatives de curta durada que es programen trimestralment. El 46% de les persones que han passat per aquesta oferta permanent de serveis d’ocupació de Barcelona Activa han trobat feina en un termini de sis mesos.

L’any passat també es va assolir un màxim històric en l’atenció a emprenedors. Prop de 15.000 persones van passar pel Centre de Recursos per Emprendre, el que representa un 10% més respecte a l’any anterior. A més, es van assessorar un total de 2.653 projectes a través dels serveis i programes de creació d’empreses de Barcelona Activa, dels quals el 70% es van acabar constituint. Així doncs, amb el suport municipal, s’han creat 1.800 empreses -unes vuit per cada dia laborable- que generaran 3.400 llocs de treball.

Una d’aquestes empreses és e-Amida, fundada pel Carlos Mencía. És tracta d’una plataforma d’educació a distància que ofereixen a centres formatius d’arreu del món perquè pengin els seus continguts formatius. Ara estan en fase expansió. Des del pla d’empresa, han tingut el suport de Barcelona Activa.