Aquest espai serà durant els propers quatre dies una zona de cata dels 50 vins més trencadors. S'han seleccionat amb criteris molt concrets... MARTA ANGULO "Que su precio sea inferior a 10 euros, de venta al publico, que sean vinos de trago largo, fáciles de beber, dirigidos a un público más joven, que tengan un concepto innovador, de romper con las reglas en el mundo del vino." Amb idees com aquesta es vol oferir un nou concepte tant en beguda com en menjar. L'Alimentaria és la fira més important de l'estat, on els venedors donen a conèixer els productes i els compradors tenen una gran oferta de mercat. De fet, s'espera que s'hi facin 8.000 reunions de negocis. En aquestes vitrines hi ha els 300 productes més innovadors del mercat. Productes com aquest iogur, que està fet amb oli d'oliva per a substituir els greixos vegetals. L'objectiu és aconseguir que aquestes novetats vagin a l'estranger. RAMÓN ROMÁN "Lógicamente nos pareció muy importante venir aquí porque creemos que es una buena acción de imagen para mostrar la marca y es un escaparate para el mercado nacional como el mercado de exportación." FÉLIX GARCÍA "Estamos buscando que visitantes internacionales de otros paises puedan ver nuestros productos, este aspecto nos interesa mucho, vienen clientes de todo Europa especialmente de paises asiáticos y nuestro itneres es captarles y conseguir que compren nuestros productos allá donde estén." No els faltaran oportunitats perquè dels 140.000 visitants que s'hi esperen, uns 40MIL serien d'altres països, cosa que representa un 28 per cent del total.

Prop de 3.800 empreses, 1.000 de les quals són estrangeres

, formen part d’Alimentaria. La fira és la més important de tot l’estat pel que fa a menjar i beguda i vol ser cada cop més un referent en l’àmbit internacional. És per això que els venedors aprofiten l’ocasió per mostrar-hi les novetats.

Amb aquest objectiu s’ha habilitat l’espai Hub, on estan exposats en vitrines els 300 productes més innovadors del mercat. S’hi pot trobar xocolata amb quicos, un iogurt fet amb oli d’oliva en lloc de greixos animals o sucs fets amb llet i galetes maria.

Durant aquesta edició d’Alimentaria, que fins dijous ocupa tot el recinte firal de la Gran Via, a l’Hospitalet, també es faran 50 “showcookings” i classes magistrals amb 50 xefs, cadascun d’ells amb una estrella Michelin. Aquests quatre dies també hi haurà tasts de vins, conferències i demostracions. Tot plegat, en un espai de 94.500 metres quadrats. Es calcula que l’impacte econòmic de la fira serà d’aproximadament 170.000 milions d’euros.