En 48 hores, aquests estands estaran plens d'aliments, però ara, de moment, només hi ha eines. Gràcies als 6.000 operaris que s'afanyen, la fira Alimentaria ja comença a prendre forma. MARTA AYMERICH, creativa "Ara estem, es pot dir, en un 80% del muntatge. Ara la base més important ja està feta i ara hem d'acabar amb els petits detalls importants. Jo sempre dic que el petit detall més insignificant és el que dóna l'èxit a un gran projecte." El recinte firal és ara mateix un gran taller de més de 90.000 metres quadrats. Fusters, electricistes i pintors treballen a contra rellotge per acabar els muntatges. Un procés que va començar ara fa 10 dies. Amb aquest marge de temps, alguns muntadors ja tenen la feina molt avançada. JOSEP MARIA MASANÈS, dissenyador "Bé, ara ja quasi he acabat, estem fent detallets, rematar coses d'acabats, repassos de pintura, temes d'instal·lacions, coses d'aquestes." Però amb la complexitat d'alguns muntatges, també n'hi ha que hauran de córrer a últim moment. LLUÍS BOLES, director d'arquitectura "En aquest moment, a dia i mig de la inauguració, el caos. Sempre passa igual a les fires. Els deu minuts abans de la inauguració tot està perfecte. Però fins a tres hores abans sempre hi ha una paret que s'ha de canviar o el que sigui." Després d'onze dies de muntatge i quatre de fira, aquests operaris tornaran a partir de dijous que ve per desmuntar durant cinc dies.

La fira Alimentaria preveu rebre uns 140.000 visitants. Però abans que obri les portes, les 3.800 empreses que hi participen han de muntar els estands. A dos dies per a la inauguració, el gruix dels muntatges està fet, però ara cal encarregar-se dels acabats. Segons la creativa Marta Aymerich, estan “al 80% del muntatge i només queden els detalls, els més insignificants, que són els que donen l’èxit als grans projectes”.

Entre els 6.000 operaris que s’afanyen en les darreres 48 hores de feina hi ha pintors, electricistes, fusters, interioristes, entre d’altres. Tot i que fa dies que hi treballen, sempre hi ha nervis i presses a l’últim moment, com assegura el director d’arquitectura Lluís Bolés: “En aquest moment, a dia i mig de la inauguració, això és el caos, sempre passa igual a les fires; a 10 minuts de la inauguració tot està perfecte, però fins a tres hores abans sempre hi ha coses que s’han de canviar.”

L’impacte econòmic d’Alimentaria puja a 70.000 milions d’euros. Hi participaran compradors de 60 països i s’espera que s’hi facin 8.000 reunions de negocis. Però quan s’acabi la fira, dijous 3 d’abril, els operaris hi tornaran. Quan tots els comerciants ja descansin, ells encara ho hauran de desmuntar tot durant els següents cinc dies.