El preu del pollastre va tocar sostre el 2008 i el 2009, quan es pagava de mitjana 3,56  €/kg. En els anys següents, es va abaratir uns cèntims però al 2013 va tornar a pujar fins als 3,52 €/kg. Fa 10 anys, en canvi, costava 3,1 €/kg.

L’any passat, per un quilogram de lluç, calia pagar 13,99 €/kg, un preu ben llunyà dels 10,85€/kg de 2003. Tot i això, no ha estat el preu més elevat d’aquest producte. El 2010 se situava en 14,51€/kg i dos anys abans, en 14,74€/kg.

Per una dotzena d’ous, el 2013 es va pagar un 18,67% més que al 2003. El preu va arribar al seu màxim el 2012, amb 1,98 euros per 12 ous. En canvi, deu anys enrere costaven 1,66 euros.

De la mateixa manera que amb el pollastre, el preu de la llet va marcar un pic coincidint amb els primers anys de la crisi, el 2008 (0,93 €/L) i el 2009 (0,85 €/L). L’any passat es va situar en 0,8 €/L.

La botella d’un litre d’oli va costar un euro més el 2013 en comparació al preu de 2003. Precisament, l’any passat es va registrar el preu més elevat de l’última dècada, 3,4 €/L. De fet, ja s’hi havia arribat  al 2007.

Pel que fa a les fruites, el quilo de peres s’ha encarit un 31,74% i el 2013 costava 2,2 euros. El preu dels plàtans ha pujat un 53,33% durant el mateix periode.

La verdura tampoc s’ha escapat de l’escalada de preus. Els tomàquets han seguit una muntanya russa durant els darrers anys. L’última pujada va arrencar al 2011 i va arribar al 2013 amb 2,34€/kg.

Les patates són el producte que més s’ha encarit, un 88,73%. Si al 2003 un kilo d’aquests tubercles costava de mitjana 0,71 cèntims, l’any passat calia pagar-ne 1,34 euros.

Els consumidors van pagar el 2013 0,94 euros més per un quilo de cigrons que fa 10 anys. Aquestes llegums van costar l’any passat 2,78 euros.