L’Escola N-II de Pràctiques

, a Sants, ha rebut aquest dijous les autoritats -encapçalades pel conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí-, que han presentat el Pla de consum de fruites i verdures a les escoles. Catalunya l’impulsa per cinquè any consecutiu i aquest curs comptarà amb la participació de 1.354 escoles i uns 170.000 alumnes d’entre sis i 10 anys. Una novetat d’enguany serà que es formarà de manera presencial el professorat de primària “per tal que la implantació a l’escola sigui més eficaç”, ha dit el conseller. Es calcula que es repartiran 415 tones de fruita i verdura, entre pomes, peres, mandarines, taronges, maduixots, plàtans, cireres, pastanagues i cirerols.

En concret, s’han realitzat 86 tallers, en els diferents centres de recursos educatius, en què han participat 1.400 professors. També s’han fet 70 tallers, per a 2.000 alumnes de cicle inicial i mitjà de primària, per tal de reforçar els hàbits alimentaris saludables dels més joves.

Durant la visita que s’ha fet a un dels centres que participen en el programa, s’ha destacat la importància d’aquesta campanya “perquè contribueix a adquirir hàbits saludables” i s’ha alertat que “el consum de fruita dels nostres nens i nenes és més baix del que seria recomanable i aquesta situació és preocupant”. Pelegrí ha afegit que, en els darrers anys, s’ha produït un abandonament dels patrons de la dieta mediterrània i que “cal vetllar per tornar a recuperar-los, ja que són bàsics per garantir una educació sana i de qualitat”.

El govern hi destinarà 1,8 milions d’euros. El pla de consum de fruites i verdures a les escoles està finançat, al 50%, per la Unió Europea i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.