Einstein Tibidabo

El Parc d’Atraccions del Tibidabo celebra el centenari de la visita d’Albert Einstein al parc amb diverses propostes. Aquest dissabte comença ‘El mes de la física’, amb activitats al voltant d’aquesta ciència. A les cinc de la tarda un actor caracteritzat d’Einstein agafarà el funicular, conegut com la Cuca de Llum, per pujar fins al cim de la muntanya i donar el tret de sortida a una festa acompanyada d’un repertori musical.

Atraccions com l’Avió, el Tibidabo Express i del Vaixell Pirata convidaran el públic assistent a experimentar amb la física. A través de diversos codis QR i amb el suport d’estudiants del grau d’Enginyeria Física de la UPC, els visitants hauran de superar diferents proves per investigar el temps que el Vaixell Pirata triga a anar de banda a banda, la velocitat del tren del Tibidabo Express, o quina durada té una volta lenta i una de ràpida de l’Avió.

Passaport científic del Tibidabo

Una vegada fets els càlculs, el públic haurà d’introduir els resultats al web d”El mes de la física’ i demanar als voluntaris d’Enginyeria Física que emplenin un passaport científic amb un segell. Un cop completat, es convertiran en científiques i científics oficials de l’equip de la mascota BI del Tibidabo.

Els codis QR seran permanentment a les atraccions més enllà d’aquest mes, de manera que, d’ara endavant, els infants que visitin el parc podran fer les proves amb l’ajut dels acompanyants.

Activitats durant la Mercè

Qui visiti el parc durant la Mercè, del 23 al 25 de setembre, també podrà gaudir d’un escape room. La sala CreaTibi Robotics es convertirà en un laboratori de física de principis del segle XXI. Es farà entre les 15.30 i les 18.30 h.

A banda d’aquestes propostes, el públic divertir-se amb dos espectacles. El diumenge 24 es representarà ‘Les tres neurones’, una proposta de la companyia Open Brains que ensenyarà de manera lúdica com funciona el sistema nerviós humà. El dilluns 25 de setembre arribarà el torn de ‘MateMusiC: els secrets de la corda’, un espectacle participatiu de la banda Moby Dixie i els científics de la UPC, que mostrarà com la música es basa en les matemàtiques. Les funcions es faran a la plaça del Jardí a les 13 h, a les 15 h i a les 17 h.